Fysik

Raketopgave

16. december 2008 af KristofferPoulsen (Slettet)

Hej

I skrivende stund er jeg i gang med min SRP i fysik/historie, men jeg har et problem med en opgave. Opgaven lyder:
En raket opsendes lodret. Forbrændingsprodukterne udslynges med farten u=5,0*10^3m/s i forhold til raketten. Masseændring pr. tidsenhed er givet ved |dm/dt|=km0 hvor m0 er begyndelsesmassen, og konstanten k=5,0*10^-2 s^-1
bestem rakettens højde og fart efter 10 s

Jeg håber at I kan hjælpe mig evt. med gode råd eller andet. Det jeg har udregnet indtil videre giver mig en m0=0 hvilket jo ikke kan passe.

Mvh. Kristoffer Poulsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal blot indsætte i raketligningen, som du nok har udledt i din opgave.


Svar #2
16. december 2008 af KristofferPoulsen (Slettet)

Uha. Det er da forholdsvis pinligt...


Svar #3
16. december 2008 af KristofferPoulsen (Slettet)

Men tak :)


Skriv et svar til: Raketopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.