Matematik

areal af ellipse

16. december 2008 af kepler (Slettet)

jeg er ved at skrive SRP og mangler lidt "fyld" for at nå op på 15 sider

i en af mine udledninger af en formel bruger jeg at ellipsens areal er A=π*a*b og havde derfor tænkt på om det kunne være relevant at bevise dette og i så fald hordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af sigmund (Slettet)

Prøv at se www.orbitsexplained.com/files/2_The_Area_of_Ellipses.doc, hvor arealet af en ellipse bliver udledt ved brug af geometriske argumenter. Kender du noget til planintegraler, kan du også finde arealet ad den vej. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2008 af mathon

A = π*ab = (π/4)Dd


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2008 af sigmund (Slettet)

Gode gamle mathon, altid klar med et formeludtryk. Han kunne i det mindste oplyse, hvad D hhv. d er.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. december 2008 af School-Girl (Slettet)

Slettet

Svar #5
17. december 2008 af kepler (Slettet)

#2 hvad står D og d for?

#4 hvorfor skifte til facebook når studieportalen virker så godt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2008 af Dynin (Slettet)

Ellipsen er beskrevet ved x(θ)=acosθ og y(θ)=bsinθ, for θε[0;2π]. En ¼'del af ellipsens areal er afgrænset af (x,y) kurven for θε[0;π/2]. Idet kurven gennemløbes mod uret haves


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2008 af Dynin (Slettet)

Rettelse til #6 der burde i det første integral have stået

eller

resten af regningen er ok :/


Skriv et svar til: areal af ellipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.