Fysik

raket udstrømningshastigheden

17. december 2008 af dkmaske (Slettet)

hey folkens

har virkelig brug for hjælp!

skal bestemme en udstrømningshastighed for en raket!

jeg har rakettens åbning (0,5cm)

det tager 0,56 sek at sprøjte 100 ml vand ud.

har rakettens rumfang på 200ml.

Håber i kan hjælpe

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Du har    vslut = vbeg+u*ln(Mbeg/Mslut), hvor u er hastigheden af udstødningsproduktet i forhold til raketten, M står for rakettens masse, som jo ændrer sig med tiden. Løs ligningen me hensyn til u.


Svar #2
17. december 2008 af dkmaske (Slettet)

0.56sek = Vbeg? + u*ln(200g/rakettens masse)??

hvad er v beg


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Brug symbolerne herover på bjælken, vbeg er rakettens begyndelshastighed, den kan være 0 m/s men det kan også frigives fra en jetjager for eksempel med en begyndelseshastighed = flyets


Svar #4
17. december 2008 af dkmaske (Slettet)

men det er et forsøg jeg har lavet, med vandraketten

kan du ikke hjælpe mig nærmere

vi skal ha et resultat med meter/sek


Skriv et svar til: raket udstrømningshastigheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.