Fysik

svingninger

17. december 2008 af horsegarden (Slettet)

jeg har om dæmpet svingninger, kom i tvivl om dæmpningskonstanten har en enhed?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af MarsDK (Slettet)

du kan se det af ligningen

m s'' = c s' + k s

enheden på ventre sider er N, derfor skal enhederne af de to led på højre side også være det, ergo er

c = N/(m/s) = kg/s , k = N/m = kg/s^2

idet N = kg * m / s^2


Skriv et svar til: svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.