Fysik

opvarmning

28. oktober 2004 af skallerup (Slettet)
En kaffemaskine har et varmelegme på 2 kW, og den kan rumme 5 liter vand. hvor lang tid tager opvarmningen, hvis maskinen fyldes helt op, og vandets begyndelsestemperatur er 10 grader? Hvordan regner man det ud???

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Hvor langt op skal det varmes? Til 100?

P = Q/T = 2kW

<=> T = Q/P

m = 5kg

DeltaT = (100-10)

Q = m * c * deltaT

Regn selv resten ud.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2004 af JulieJense (Slettet)

Først vil jeg citere fra hvad en yderst alvidende mand skrev i ét af dine tidligere indlæg:
"1) Åbn bogen"
Se evt. #1: https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=61871

2. Prøv at kikke på formlen
respons
t = Q/P
Du kender P = 2kW og E kan beregnes idet du kender massen af vandet, start- og sluttemperaturerne:
Slut: T2 = 100[grader]C og Start: T1 = 10[grader]C

du kan så bare indsætte i formlen og svaret du vil finde ;)

Men husk: Pas på dine enheder!

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2004 af JulieJense (Slettet)

Arh.. Hader når man indsætter et svar lige efter en anden.. ;) Nå, men en hurtig rettelse til mit eget svar:
Jeg skrev "Du kender P = 2kW og E kan beregnes idet..." Her er E = Q

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2004 af JulieJense (Slettet)

Igen en rettelse: "respons" det skulle ikke stå der og skal bare fjernes fra sammenhængen ;)

Skriv et svar til: opvarmning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.