Fysik

Fysikopgave

19. december 2008 af gumsen (Slettet)

Jeg er simpelthen tom i hovedet her til aften, så er der nogen der gider hjælpe mig med at regne følgende opgave. Mangler der i øvrigt ikke nogle oplysninger før man kan regne den?

En cyklist kører med 25km/h hen mod en bakke . Hvor højt kan han køre op uden at skulle træde i pedalerne? Hvorfor når han i virkeligheden ikke så langt op?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2008 af Arctan (Slettet)

Cyklistens kinetiske energi er til start er givet ved

Ekin = (1/2)·m·v2

Til det tidspunkt hvor cyklisten er nået højest muligt op ad bakken er al den kinetiske energi omdannet til potentiel energi Epot = m·g·h. Dvs.

Ekin = Epot ⇔ (1/2)·m·v2 = m·g·h

...hvor h er den værdi vi ønsker at finde.

(1/2)·m·v2 = m·g·h

v = √(2·g·h)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2008 af mathon

(25 km/h) = (25/3,6) m/s = 6,9444 m/s

Emek = ½mv2 + m*g*h = ½mV2 = m*g*H

½mV2 = m*g*H         der divideres med m

½V2 = g*H               hvoraf

H = V2/(2g) = ((25/3,6)2 m2/s2)/((2*9,82) m/s2) = 2,46 m


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2008 af Arctan (Slettet)

Hov,

(1/2)·m·v2 = m·g·h

h = (1/2)·v2/g = v2/2g

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2008 af bboblzs (Slettet)

Han når ikke så højt op pga. at der går energi tabt til friktion. Den samme dels fra luftmodstanden og til dels fra rullemodstanden mellem hjul og underlaget.


Skriv et svar til: Fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.