Matematik

differentialkvotient

23. december 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg skal bestemme f '(x0) når  f(x) = 6x2 + x    og   x0 = 1

Andengradspolynomiet hvor  :   f (x)  = 2ax0 + b

jeg indsætter   f(x) = (2 · 6 )x0 + 0   <=> 12x0 + 0 

Er der en som kan fortælle mig, hvad der går galt? De´t er nemmere, når der står en x-værdi, og jeg ved ik om det er rigtigt at x så skal være 0 ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

f'(x) = 12*x+1, så skal du bare finde f'(x0)=f'(1)=12*1+1=13. du skal huske at differentialkvotienten til x er lig 1, idet du bruger formlen (xn)'=n*xn-1, derfor er (x1)'=1*x1-1=1*x0=1, et tal i 0'te er altid 1, det ses af:

xn/xn=xn-n=x0=1, for et tal delt med sig selv er lig 1, her er x-n=1/xn


Svar #2
23. december 2008 af seriøs (Slettet)

nååå ok. tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Håber du forstår det til bunds, ellers så spørg.


Svar #4
23. december 2008 af seriøs (Slettet)

ja self. altså at x i dette tilfælde er  = 1.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

ja strengt taget, så er betegnelserne (x0,y0,...) betegnelser man bruger om kendte størrelser, der ikke varierer, derfor index "0", de er altså det, man kalder konstanter. Så det er altså ikke x, men x0, der er 1.


Svar #6
23. december 2008 af seriøs (Slettet)

ok godt.. tak


Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.