Matematik

Hjælp

29. december 2008 af thbund123 (Slettet)

Tømrer !!!! søger din hjælp. Min makker og jeg søger en måde hvorpå vi system-mæssigt kan udregne hvor mange bærende punkter en terrasse består af ud fra oplysninger om terrassens bredde, længde dybde. Kan du hjælpe?

Eks. en rektanklet terrasse på 36 kvm (10 m lang og 3,6 m dyb) har 16 bærende punkter, men en 36 kvm kvadradisk terrasse ( 6 x 6 m) har 20 bærende punkter !?!?!?.

Spørgsmålet er altså, hvilket forudsætninger (hvilke indtastninger skal beregnings-modellen have svar på, for at man system-mæssigt kan finde antal punkter (stolper), uanset om det er en kvadratisk eller rektanklet terrasse.

Vi er villige til at betale 2500,- til den person som kan hjælpe med en brugbar fomel.

Skriv til os og vi kan over telefonen udveksle et par ord om hvordan vi kommer videre.

Godt Nytår ellers.

Mvh Thomas


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg går ud fra, at vi er ovre i elasticitetsbegrebet? Du skal vel bruge Youngs modul (E) og formlen F/A = E*?L/L, (kraften pr arealenhed er lig Youngs modul gange den relative længdeforskydning). Youngs modul for træ er 13*109 N/m2. Nu er det en lidt luftig beskrivelse, du giver, men jeg kan tænkle mig til, at du ønsker en underlag, der er så stift, at træet ikke "giver" sig med tiden? Eller har jeg misforstået noget?


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.