Matematik

Momsberegning

01. januar 2009 af Eddikesur (Slettet)

I Danmark har vi 25% moms på de fleste varer.

1) Hvor stor en del af prisen på en vare udgør momsbeløbet?

2) Hvis varen koster kr. 525,- incl. moms, hvor meget koster den excl. moms?

3) En vare er pålagt kr. 210,- i moms. Hvad koster varen uden moms?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2009 af mathon

1) Hvor stor en del af prisen på en vare udgør 20%?

2) Hvis varen koster kr. 525,- incl. moms, hvor meget koster den excl. moms: (kr 525)*0,80

3) En vare er pålagt kr. 210,- i moms. Hvad koster varen uden moms: (kr 210)*4


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2009 af janett90 (Slettet)

Det er korrekt :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Brug: Hvis prisen for en vare er IP (indkøbspris inklusive omkostninger), så tillægges der 25 % moms, så udsalgsprisen bliver

U =IP+0,25*IP=1.25*IP           ligning 1

Hvis en vare koster 100 i udsalg inklusive moms, så er momsen = 20 kroner, altså 20% af udsalgsprisen, der fremkommer sådan her Udsalgspris = 80 Kroner + 25% af 80 kr. = 100 kr. Hvis du løser ligning 1 med hensyn til P, så får du P = U/1.25 = 0,80 U, altså 80 % af


Svar #4
01. januar 2009 af Eddikesur (Slettet)

Er det her korrekt?

1) Idéen er, at man skal se den endelige pris som 100 % plus momsen på 25 %, hvilket giver 125 %. 125/25 = 5 = 1/5 = 20 %.

2) 525∗4/5= 420

3) 210∗4/5= 168
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2009 af mathon

                                                         forkortet med 25

pris uden moms:    100                               4
moms:                   25                               1
pris med moms:     125                               5


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja sådan kan du godt udtrykke det, 20% af den endelige pris (udsalgsprisen er moms). Når varen koster 525 kr. i udsalg, så er 20% heraf = 105 kr. = momsen. Trækker du de 105 krobner fra de 525 kroner, så får du 420 kr. og 25% heraf er 105 kr.


Skriv et svar til: Momsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.