Matematik

Ligningssystemer

02. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

Nedenfor er de to linier, m1 og m2, angivet ved ligningssystemer:

m1 : 13y = 17 + 5x

m2 : 8 = 7x - 4y

Opgavens overordnede formål er at finde liniernes skæringspunkt, men her vil jeg først og fremmest gerne have vished omkring, hvorvidt jeg skal benytte determinant-metoden, hvilket jeg nemlig selv tror ?..

I så fald, skal jeg så isolere x eller hvad ? For ved linie m1 er det en y-værdi(13y) til venstre for lighedstegnet, hvorimod det ved m2 hverken er en y- eller x-værdi(nemlig værdien '8') ved samme sted.

Vil virkelig værdsætte noget feedback, idet jeg er ret usikker på fremgangsmåden i denne opgave. Forventer dog ikke konkrete løsninger, men i er da velkomne til at løse den med tilhørende forklaring.

På forhånd tak fra michael :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#0 hvis du vil løse det med determinant-metoden skal du omskrive m1 til -17=5x-13y og derefter bruge formlerne :-)


Svar #2
02. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

#1

mange tak ! har lige fået at vide, at det er via determinant-metoden, så dit råd var en stor hjælp. ;)


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.