Fysik

Luftballon og flyvetid

02. januar 2009 af Jul2008 (Slettet)

Jeg sidder med fysikdelen af et luftballon projekt. Jeg har bereget varmeafgivelsen, men hvad skal jeg holde dette resultat op i mod ? 

Så på en øvelsesvejledning fra Orbit. Under afsnittet: Varmeafgivelse, udregnes der noget hvor de ud fra sammenligner med varmeafgivelsen.  http://www.hamacher.dk/Fysik/projekter/ballon/673.pdf

Mit problem er at vi brugte en varmluftspistol, og ikke sprit som er regneeksemplet. Varm luft har jo ikke en brændværdi ?. Er meget forvirret over dette.

Håber at nogen kan fortælle hvordan jeg skal vurdere værdien af varmeafgivelsen, når vi har anvendt en varmluftspistol. Og samtidig også hvordan jeg beregner svævetiden / flyvetiden


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2009 af mathon

...hvis varmluftpistolen er el-drevet
har du

                                             Eafgivelse = P*t = (Ueff2/R)*t

hvor
Eafgivelse er den udviklede el-energi, [Eafgivelse] = J = Ws
P er varmluftpistolens effekt, [P] = W
t er anvendelsestiden, [t] = s
Ueff er vekselspændingens effektivværdi, [Ueff] = V
R er varmelegemets resistans, [R] = Ω

 


Svar #2
02. januar 2009 af Jul2008 (Slettet)

nu har jeg kigget på en varmepistol på nettet med en effekt på 1800 W. er det så det jeg skal tsætte ind som P og t den tid det tog at fylde ballonen med varm luft ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2009 af mathon

Ja


Svar #4
03. januar 2009 af Jul2008 (Slettet)

men nu har jeg jo noget i watt og noget i J ? hvordan skal jeg sammenligne det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2009 af mathon

                                      enheden Ws = enheden J


Svar #6
04. januar 2009 af Jul2008 (Slettet)

ja så har jeg watt pr. sekund .. og skal sammenligne det med en varmeafgivelse i watt . Hvordan ?


Skriv et svar til: Luftballon og flyvetid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.