Matematik

Bestem vinkel ?

02. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

Jeg har fået en opgave omhandlende vektorregning for. Her er en femkant, ABCDE, udspændt mellem punkterne:

A (-3, -2)

B (2, -1)

C (3, 2)

D (-1, 5)

E (-5, 1)

Nu skal jeg så  have bestemt vinklen D, men her er jeg ret usikker på fremgangmåden..Personligt vil jeg tage udgangspunkt i denne formel:

cosv = a * b / √a12 + a22 * √b12 + b22   

men hvad mener i, for er lidt på bar bund ellers...på forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Tegn først figuren. Så ser du hvilke to vektorer du skal bruge og derefter bruger du ovenstående formel.


Svar #2
02. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

den er skitseret, men skal jeg så bare 'tælle tern' for at finde prikproduktet hos de to vektorere ?..


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Nej, prikproduktet mellem to vektorer a og b er givet ved:

a*b=a1*b1+a2*b2

Så find de to vektorer du skal bruge ud fra dine koordinater og prik dem sammen


Svar #4
02. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

nå ja, nu kan jeg følge dig..

heh, pinlig udtalelse før ;-) tak


Svar #5
02. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

de to vektorerer må jo så være C og E, idet jeg så kan finde vinklen mellem disse vektorer..

eller hvad ? :s


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det vil jeg tro.. Egentlig hedder de jo DC og DE, da C og E kun er punkter.


Svar #7
02. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

hehe, ja selvfølgelig..men for at finde de to vektorere først og fremmest, skal jeg så anvende indskudsreglen eller den kommutative lov..eller noget helt tredje ? hælder mest til førstnævnte nemlig..

du må gerne vise det via en formel, hvis du vil..


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Bare find differensen mellem de to punkter. Hvis du har et punkt A og et punkt B er vektoren imellem dem:

AB=(b1-a1 , b2-a2)


Svar #9
02. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

okay, mange tak ;-)


Skriv et svar til: Bestem vinkel ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.