Matematik

differentialregning og modellering med f'

02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

En virksomhed fremstiller en vare. Omkostningerne O(x) ved fremstilling af x tons pr. uge af denne vare er givet ved

O(x) = x^3 - 30x^2 + 500x + 30

Hvor O(x) er udtrykt i en møntenhed, som er underordnet i denne forbindelse.

Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. ton

a) bestem det antal tons, som virksomheden skal fremstille pr. uge hvis fortjenesten skal være maksimal

Jeg fatter klejne. hvad skal jeg gøre? hvordan kommer jeg i gang?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal finde O', så finder du mindsteværdien ved at sætte O'=0. Nu kan du komme i gang


Svar #2
02. januar 2009 af saraboell (Slettet)

og hvordan finder jeg O?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

Ikke O men O'. Differentier funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hmm, der er ingen mindsteværdi bortset fra, når x er lig 0, prøv selv at tegne den op


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

#4 "a) bestem det antal tons, som virksomheden skal fremstille pr. uge hvis fortjenesten skal være maksimal"

#0 skal lede efter et maksimum


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja så siger du g(x) = 308*x-O(x), det er fortjenesten, den skal du find max af ved at differentiere og sætte udtrykket lig 0


Svar #7
06. januar 2009 af saraboell (Slettet)

er altså ikke helt med nu. 

finder jeg max når jeg differentiere?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

F(x)=308*x--(x^3 - 30x^2 + 500x + 30). Så tegner du den op og finder F'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2010 af annesofiemadsen (Slettet)

F'= 3*2x^2-60x+500


Skriv et svar til: differentialregning og modellering med f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.