Matematik

Skæring med 1. og 2. aksen

03. januar 2009 af Emilie911 (Slettet)

Er der nogle der kan fortælle mig hvordan jeg finder skæringen med 1. og 2. aksen hvis jeg ved a og b ;s :)

Forskrift = Y = 0,66x-4,28


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2009 af ibibib (Slettet)

y=0

x=0


Svar #2
03. januar 2009 af Emilie911 (Slettet)

Ikke særlig hjælpsommeligt da jeg i forvejen med det, men ikke forstår det


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Når y=0 skal du løse ligningen 0 = 0,66x-4,28.

Når x=0 skal du udregne y = 0,66·0-4,28.


Svar #4
03. januar 2009 af Emilie911 (Slettet)

Betyder det at jeg skal sige

0 = 0,66x-4,28

0 = 0,66x-4,28+4,28

4,28 = 0,66x

y = 4,28/0,66

y = 6,48


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Næsten.

I linje 2 skal der stå

4,28 = 0,66x-4,28+4,28.

Og du skal ikke erstatte x med y.

Resultatet er korrekt: x = 6,48


Skriv et svar til: Skæring med 1. og 2. aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.