Matematik

Svær opgave

04. januar 2009 af crew (Slettet)

en elektron er påvirket af den konstante kraft 6,52 • 10-26 N. Elektronen starter fra hvile. Massen af en elektron er 9,11 • 10-31 kg .

Hvor lang tid går der inden hastigheden er 5000 m/s?

Og hvor langtid flytter elektronen sig i løbet af den tid?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2009 af mathon

a = (6,52 • 10-26 N)/(9,11 • 10-31 kg) = (6,52/9,11)'105 m/s2

v = a*t

t = v/a = (5000 m/s)/((6,52/9,11)*105 m/s2) = ((5000*9,11/6,52)*10-5) s

Δs = ½*a*t2 = ½*(a*t)*t = ½*v*t = ½*(5000 m/s)*t = (2500 m/s)*t


Skriv et svar til: Svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.