Matematik

Cos- og Sinrelationer

06. januar 2009 af hallojoe (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave;

Et grundstødt fartøjs position P bestemmes ved vinkel målinger fra punkterne A og B i strandkanten.

Man fandt at Δ ABP er vinklen A = 89,3º ± 0,1º, B = 82,6º ± 0,1º og siden AB =(124,5 ± 0,5) m.

Jeg skal nu bestemme afstanden AP med fejlgrænse. hvilket jeg har svært ved.

Tak for hjælpen på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du før brugt ophobningsloven eller kender du til den?

Hvilken del af opgaven har du svært ved? At finde afstanden eller få en usikkerhed på afstanden?


Svar #2
06. januar 2009 af hallojoe (Slettet)

Har ikke haft om ophobningsloven.

I det hele taget har jeg svært ved at lave hele opgaven.

Og hvad menes der egentlig med fejlgræne?

Tusind Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2009 af CasperWL (Slettet)

Har du ikke en matematik bog? - der skulle gerne være oplyst alle formler for udregningen af dette stykke? .

c^2 = a^2 + b^2 - 2a * b* cos(C) 

b^2 = a^2 + c^2 - 2a*c*cos(B) 

a^2 = b^2+c^2 - 2b * c * cos(A)

:)  


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad du skal frem til er et tal alla: d = 20 +/- 2 m - altså en afstand og en usikkerhed på afstanden.

Du skal starte med at bruge de almindelige tal til at finde afstanden vha. trigonometriske identiteter. Prøv at lave en tegning over situationen og skriv de kendte vinkler og afstande på.


Svar #5
06. januar 2009 af hallojoe (Slettet)

Jojo, selvfølgelig har jeg da en matematikbog, kender også formlerne. Men ved bare ikke, hvordan jeg skal tackle lige præcis denne opgave.

Men prøver lige Jerslevs råd . . .


Skriv et svar til: Cos- og Sinrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.