Matematik

hjælp. f(x)=c

06. januar 2009 af ukendten551 (Slettet)

en funktion f er givet ved forskriften: f(x) = x + sin(x)

gør rede for, at ligningen f(x)=c har netop en løsning for alle c.

Jeg har fundet f´(x) = cos(x)+1

nogen der ved hvordan sådan en opgave skal gribes an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2009 af peter lind

Du har at f'(x)>=0 og kun 0 i isolerede punkter. Funktionen er altså monoton voksende og ligningen kan derfor højst have en løsning. Du kan se at der findes en løsning ved at se på grænseværdierne for x->∞ og x->-∞


Skriv et svar til: hjælp. f(x)=c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.