Matematik

Forskrift for F(x)

07. januar 2009 af asif (Slettet)

I en model betegner O(x) (målt i kroner) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som virksomheden kan sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kroner). i modellen antages det at

O(x) = 0,0024•x2+106    og     a(x) = -0,008x+1300 .

I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved

F(x) = x•a(x)-O(x)  .

Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig.

Hvordan skal jeg finde forskriften for F(x) ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. januar 2009 af kleif

F(x) = x•a(x)-O(x)

F(x) = x•(-0,008x+1300)-(0,0024•x2+106)

Så kan du jo reducere F(x). Dette giver en parabelligning. Toppunktet i denne, må være dit svar.


Svar #2
07. januar 2009 af asif (Slettet)

så er det her bare F(x)'s forskrift?

F(x) = x•(-0,008x+1300)-(0,0024•x2+106)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Du skal reducere videre på den.


Brugbart svar (3)

Svar #4
07. januar 2009 af kleif

Hov, jeg kan se min eksponent ikke kom med:
F(x) = x•(-0,008x+1300)-(0,0024•x2+106)

Jeg har jo bare sat de tilsvarende værdier ind i ligningen.

... ja det er det, MEN reducér den først, så den bliver "pæn" og til at regne på.


Svar #5
07. januar 2009 af asif (Slettet)

Det kunne jeg fornemme. Men når den er reduceret er det så forskriften for F(x)?


Brugbart svar (8)

Svar #6
07. januar 2009 af kleif

Ja - og efter reduceringen kan du sikket også bedre gennemskue hvorfor det bliver til en parabel.


Svar #7
07. januar 2009 af asif (Slettet)

Årh hvor godt!


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. november 2011 af FridaDrud (Slettet)

Hej, jeg har prøvet at følge disse instrukser men jeg får slet ikke en parabel ligning ud af det, hvordan ville du reducere den? Jeg har fået reduceret det til: f(x)=0.0024*x^(3)+1000000.*x-1300 men dette giver ikke en graf


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. november 2011 af FridaDrud (Slettet)

Hov jeg kan se at jeg har glem et minus i min forskrift, så passer den bedre


Brugbart svar (1)

Svar #10
29. december 2011 af studybudy12 (Slettet)

hej.

Jeg har desværre også fuldt disse instrukser, men fordi jeg bruger maple ved jeg ikke rigtig hvordan jeg skal kunne løse det...

nogen af jer der kan hjælp??


Skriv et svar til: Forskrift for F(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.