Matematik

komplekse tal

08. januar 2009 af dkk4life (Slettet)

hej jeg har et problem jeg skal forklar hvor dan z=a a ∈ c

og så skal jeg forklare hvordan man løser andengradsligninger men er ikk helt med på komplekse tal

er der ikk nogen der vil hjælp mig skal fremlægge det mandag??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af mathon

z2 = r*eiθ  = r*cos(θ) + i*sin(θ)

z = (r*e)½ = r½*(e)½ = √(r)*ei(½θ)  = √(r)*(cos(½θ)+i*sin(½θ)) =
√(r)*cos(½θ) + i*√(r)sin(½θ)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2009 af mathon

y = ax2 + bx + c  a≠0 og d<0

d = -|d| = (-1)|d|

y = (-b ± √(d))/(2a) = (-b ± √((-1)|d|))/(2a) = (-b ± √(-1)*√(|d|))/(2a) =

(-b/(2a)) ± i*(√(|d|)/(2a))


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.