Matematik

Matematik A

08. januar 2009 af Reffe (Slettet)

Hej.

Jeg kan godt bruge noget hjælp til følgende opgaver:

1. Skitser punktmængden (x,y) | 0<x<6 og 0<y<f(x). Beregn dernæst arealet, idet f er følgende funktion:

a) f(x) = x^2-2x+2 for x<4 og -x+8 for x>4

2. Funktionen f og g er bestemt ved f(x) = 1/x+kvdr(x) og g(x) = 2ln(kvdr(x)+1) for x E R

a) Vis, at g er en stamfunktion til f.

b) Beregn arealet af

(Integraltegn med 4 over og 1 under)1/x+kvdr(x) dx

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

a) Grafen for f er en parabel  på intervalllet {0, 6}. Punktmængden er det område der ligger under parablen men over linien y = 0 (x-aksen). Arealet er integralet fra 0 t0l   ∫06f(x)dx

b) Er f(x) = 1 / (x+√x). Hvis g er en stamfunktion til f, så er g '(x) = f(x).

c) Husk at integralet af f(x) fra 1 til 4 er lig med g(x) fra 1 til 4. 


Skriv et svar til: Matematik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.