Matematik

Ligebenet trekant

08. januar 2009 af pibm (Slettet)

hej, jeg har lidt problemer med en opgave.

jeg har en ligebenet trekant ABC hvor AC og BC er lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC.

og jeg skal så bestemme a, således at <C=90 grader

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af ibibib (Slettet)

aa+a2 = (a+2)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2009 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 a=45 grader pga. at bc og ac er lige lange og c er 90 grader.

2*BC^2=(BC+2)^2  <=>  √(2)*BC=BC+2 <=> BC=2/(√(2)-1)


Skriv et svar til: Ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.