Fysik

trykmåling.

09. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Er meget i tvivl om hvordan jeg skal løse denne opgave, håber nogen vil hjælpe.

Opgaven lyder:

trykmålinger i skema:

h/m:        0             0,175       0,350       0,525       0,699        0,788

p/kPa   104,2       105,5        107,7       109,3       111,2        111,9

En trykmåler er forbundet med en lang plastslange. Den anden ende af plastslangen sænkes ned i et langt vandfyldt rør. Tabellen ovenfor giver de sammenhængende værdier af trykket p og afstanden h fra vandoverfladen i røret ned til vandoverfladen i plastslangen.

1. Undersøg om der er en lineær sammenhæng mellem højde og trykket?

2. Hvilken værdier giver eksperimentet for vands densitet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: I 1'eren skal du lave en linær regression på dit datasæt og se, om det passer. Du kan også blot plotte dem i et koordinatsystem og se, om de tilnærmelsesvis kan ligge på en ret linje.

I 2'eren skal du benytte formlen for trykket i en væskesøjle.


Svar #2
09. januar 2009 af sdelight (Slettet)

I 2'ern kan jeg ikke finde den formel jeg skal bruge, kan du vise mig den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Den står i formelsamlingen her på sitet.


Svar #4
09. januar 2009 af sdelight (Slettet)

er det p=h/g jeg skal bruge til at udregne vands densitet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det er det vel nok. Jeg kan ikke huske formlen.


Svar #6
10. januar 2009 af sdelight (Slettet)

har virkelig brug for hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Har du prøvet at bruge den formel, du skrev?


Svar #8
10. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Nej for er ikke sikker på den er rigtig.

I mine papir står: en søjle af en væske med densiteten p og højden h giver trykbidraget

p=p*h*g

og så prøvede jeg at omskrive formlen, men er slet ikke sikker på det er rigtigt, da jeg også har fjernet det ene p  ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Det er ikke to p'er - det ene er et rho og det andet er et p. :) Men det er den formel, du skal bruge.


Svar #10
10. januar 2009 af sdelight (Slettet)

er det så rigtigt at den omskrives til p=h*g   ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Nej.


Svar #12
10. januar 2009 af sdelight (Slettet)

hvad skal den så omskrives til?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: Ikke til noget - du har 3 ud af de 4 symboler givet - du kan regne den sidste ud.


Svar #14
10. januar 2009 af sdelight (Slettet)

nej jeg er helt lost.. aner ikke hvordan jeg skal gøre..?


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#14: Brug den formel, du selv lige har skrevet op.


Svar #16
10. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge den og hvilke tal jeg skal sætte ind i den?


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#16: Du kender g. Du har en tabel over sammenhørende værdier for h og P. Nu skal du bare regne rho.


Svar #18
10. januar 2009 af sdelight (Slettet)

hvad er rho?


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#18: Densiteten. Din formel lyder: P = rho * g * h.


Svar #20
10. januar 2009 af sdelight (Slettet)

hvilken densitet skal jeg så finde, er det ikke nogen man kan slå op egentligt?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.