Matematik

AP = CB - 2BA

11. januar 2009 af Dreamer1990 (Slettet)

Hej,
Jeg er igang med at lave en matematikaflevering, men nu er jeg gået i stå, derfor håber jeg på at få noget hjælp.

Lad der være givet tre punkter A(3,-1,4), B(4,2,7) og C(0,2,7).
Bestem punktet P så AP = CB - 2BA.

Lige udmiddelbart er jeg kommet frem til nedstående, men det ser ikke helt  rigitigt ud, når jeg kigger i facitlisten:

CB = (4,0,0)
2 * BA  = (-2,-6,-6)
CB - 2BA = (6,6,6)

Resultat skal ifølge facit give noget alá P = (9,5,10).


På forhånd mange tak,
Pjuske


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

P=(x,y,z), så AP=(x-3,y+1,z-4)=(6,6,6)<=>x=9, y=5 og z=10


Svar #2
11. januar 2009 af Dreamer1990 (Slettet)

Godmorgen og tusind tak for hjælpen til dig Erik :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det var så lidt, det vigtige er, at du selv forstår det, ellers spørger du igen, men du kan i øvrigt læse dig til det under vektorer i koordinatform.


Svar #4
11. januar 2009 af Dreamer1990 (Slettet)

Jeps. Jeg forstår  det godt. Jeg troede bare, at jeg skulle regne de enkelte dele ud, men det skulle jeg så ikke - næsten ikke. Det er en meget nemmere måde du kommer med. Man kan jo også krydschecke det ved at regne de enkelte led ud efterfølgende, hvilket jeg lagde ud med at gøre.

Men tja... Tak for hjælpen,
Pjuske


Skriv et svar til: AP = CB - 2BA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.