Fysik
Faldskærmsudspring
31. oktober 2004 af
JulieJense (Slettet)
Håber der er nogen der kan hjælpe mig med at få lidt styr på følgende opgave:
En faldskærmsspringer falder lodret ned gennem luften. Han vejer 85kg.
1) Beregn hvor meget mekanisk energi der omdannes til indre energi under faldet i løbet af de første 5s.
Jeg har forsøgt at finde en formel, men er det ikke noget med at det er ændringen i kinetisk energi, der er den indre energi?
Så man bare siger:
0,5mv^2 = 0,5m*(a*t)^2 hvor a = g
Men så er der jo bare det problem, at jeg vil mene at v = 0m/s, så bliver ændringen jo enormt stor?
2) Forklar hvordan man kan bestemme fladvejen gennem luften efter 20sekunders fald.
Hvad menes hermed? At jeg bare skal beregne hvor langt han er faldet efter 20sekunder eller hvad? I så fald er det vel bare:
s = 0,5*g*t^2 + v*t + so
= 0,5*9,82m/s^2 * (20s)^2
Eller hvad?
På forhånd tak for hjælpen!
En faldskærmsspringer falder lodret ned gennem luften. Han vejer 85kg.
1) Beregn hvor meget mekanisk energi der omdannes til indre energi under faldet i løbet af de første 5s.
Jeg har forsøgt at finde en formel, men er det ikke noget med at det er ændringen i kinetisk energi, der er den indre energi?
Så man bare siger:
0,5mv^2 = 0,5m*(a*t)^2 hvor a = g
Men så er der jo bare det problem, at jeg vil mene at v = 0m/s, så bliver ændringen jo enormt stor?
2) Forklar hvordan man kan bestemme fladvejen gennem luften efter 20sekunders fald.
Hvad menes hermed? At jeg bare skal beregne hvor langt han er faldet efter 20sekunder eller hvad? I så fald er det vel bare:
s = 0,5*g*t^2 + v*t + so
= 0,5*9,82m/s^2 * (20s)^2
Eller hvad?
På forhånd tak for hjælpen!
Svar #1
31. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
1) Tilstand 1: Potentiel enegi, mgh.
Tilstand 2: Kinetisk energi 0.5mv^2 samt potentiel energi mg(h-s), hvor s = det stykke han er faldet i løbet af 5 sekunder.
Tilstand 2: Kinetisk energi 0.5mv^2 samt potentiel energi mg(h-s), hvor s = det stykke han er faldet i løbet af 5 sekunder.
Svar #2
31. oktober 2004 af JulieJense (Slettet)
#1:
Den mængde der er omdannet til indre energi er altså de to tilstande trukket fra hinanden?
Hvordan ved jeg hvad h er? Jeg ved ikke hvor højt han er oppe til at starte med.
Den mængde der er omdannet til indre energi er altså de to tilstande trukket fra hinanden?
Hvordan ved jeg hvad h er? Jeg ved ikke hvor højt han er oppe til at starte med.
Svar #3
31. oktober 2004 af riquelme (Slettet)
Skal du ikke tage højde for luftmodstand; ellers sker der ingen omdannelse af mekanisk energi til indre energi.
Skriv et svar til: Faldskærmsudspring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
