Matematik

Vektorer ! ..

12. januar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Har brug for hjælp her .. nogle der ved hvordan man læser følgende opgave ..  ;) ?
på forhånd tak ..

Vedhæftet fil: opg2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du bruger implicit differentiation. Liniens ligning α=(y-1)/(x-1). Jeg får α=1, så dan en hurtig hovedregning.


Svar #2
12. januar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Jeg får 0 ved at dividere .. altså (y-1) = (1-1) og (x-1) = (1-1)
Hvordan kommer jeg frem til resultater så ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Håber jeg gør det rigtigt her, du har y5x+yx5-2=0. Ved implicit differentation fås:

5y*dy/dx*x+y5+dy/dx*x5+y*5*x4=0. Så indsættes punktet (1,1), de giver

5*dy/dx+1+dy/dx+5=0<=>6*dy/dx=-6<=>dy/dx=-1, så α=-1 (jeg skrev forkert i #1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#2 Jeg kan ikke gennemskue din udregning


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Vil også lige sige, at overskriften er misvisende, det er ikke vektorer


Svar #6
12. januar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Det ser rigtigt ud, jeg mangler dog bare det sidste
Jeg skal opstille en ligning for tangenten til kurven i punktet (1,1)?
På forhånd tak ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

y = y0-(x-1) <=> y = 1-x+1<=> y = -x + 2


Svar #8
12. januar 2009 af IC3M4N (Slettet)

Oka mange tak .. har du så en metode til at komme videre med denne opgave omkring rumlige vektorer..
PÅ forhånd tak ..

Vedhæftet fil:opg1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Har jeg lig svaret på, men det e rn hukommelse, for jeg har ingen bøger tilbage, så jeg er henvist til Google.


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/149071

 


Skriv et svar til: Vektorer ! ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.