Fysik

Egenfrekvens

12. januar 2009 af S44R4H (Slettet)

Jeg skal lave en opgave som går ud på at finde en snors egenfrekvens. Er der nogen som kan hjælpe mig med det ? Eller give mig en formel til det, for totalt ude og skide:)

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du må have noget at gå ud fra. Er det er forsøg eller en regneopgave?


Svar #2
12. januar 2009 af S44R4H (Slettet)

Det er en regneopgave i vores fysikbog.

Jeg har V, s og massen pr. længde af snoren. og så har jeg L:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er V? Hvad er s? Hvad er L?


Svar #4
12. januar 2009 af S44R4H (Slettet)

V = 2,98481

S = 0,49 N

L = 1 m


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Og hvad er V? Et tal siger mig ikke så forfærdeligt meget.


Svar #6
12. januar 2009 af S44R4H (Slettet)

V er hastigheden og den har vi bergenet ved hjælp af en formel hvor vi dividerede S med U. U = masse pr. længde af snoren = 0,055 g/m

det vil sige 0,49/0,055 = V=2,98481 , og vi ved ikke hvad enheden er.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: I tager massen af snoren og dividerer den med masse pr. længde? m/u? Det vil da give en enhed på: m/kg/m = 1/kg, som ikke er nogen enhed for en hastighed.


Svar #8
12. januar 2009 af S44R4H (Slettet)

VI kan ikke finde ud af det :(

Vi har lavet en opgave vor vi skulle bergene V Og så står der en formel som lyder

V= Kvadratroden af s divideret med u.

Og så har vi tallene s= 0,49 N og u= 0,055g/m

Og så har vi jo bare divideret de to tal. Er det da ikke rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Åh, min fejl. Det er også rigtigt nok. Hvis I indsætter masse pr. længdeenhed i kg/m vil I få et resultat ud i m/s.


Svar #10
12. januar 2009 af S44R4H (Slettet)

Okay det var godt :) tak..

Men hvad er så egefrekvensen af snoren?? Det er der vi går kold.


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Hvad er jeres overvejelser af brug af formler? I burde have noget at arbejde ud fra.


Svar #12
12. januar 2009 af S44R4H (Slettet)

Vi har en formel for halvåbent resonansrør, åbent resonansrør, for en streng og for en bølgelængde. Det er de eneste 4. Vi prøver at scanne siderne ind, så du kan se dem. For de er i vores opgave bog.


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: I kan også bare skrive formlerne ind her, hvis det er. Jeg har haft et kursus i bølger, så jeg kender dem sandsynligvis godt. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

Siger det her jer noget?

https://www.studieportalen.dk/Wiki/FysikFormelsamling.ashx#Staringende_boslashlger_paring_en_streng_52


Svar #15
12. januar 2009 af S44R4H (Slettet)

halvåbent resonansrør = L= (2*n-1)*lampa divideret med 4

åbent resonansrør = L= n* lampa divideret med 2

Streng = L=n*lampa divideret med 2

Bølgelængde = L=n*lampa divideret 2


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#15: Jeps - I skal have fat i formlen for bølger på en streng.


Svar #17
12. januar 2009 af S44R4H (Slettet)

den kan ikke finde siden


Svar #18
12. januar 2009 af S44R4H (Slettet)

og det var den du skulle hjælpe med :) :D

Den kan du ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#18: Nu I har fundet den rigtige formel skal vi lige omskrive lidt på den. Kender I til sammenhængen imellem frekvens, bølgelængde og hastighed?


Svar #20
12. januar 2009 af S44R4H (Slettet)

Nej det gør vi ikke. Hvordan skal den omskrives?


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.