Matematik

Cos,sinus og optimering

13. januar 2009 af misterkylle (Slettet)

Bestem vinklen v, så arealet af trapezet ABCD bliver så stort som muligt.

se vedhæftet fil.

indtil videre er jeg kommet frem til følgende.

Arealet som funktion af Q må være: Areal= cos(Q)+cos(Q)*sin(Q).

Vinklen Q skal plusses med 90 grader så vil jeg få vinklen v. jeg sidder bare fast med ovenstående som jeg skal have optimeret?

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Find toppunktet af din arealfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2009 af remiix (Slettet)

det så nemt, du skal bare følge med i timen, så vil du ku gennemskue det,jeg lærte det hele på en dag til brobygning.. så kan jeg allerede, til når jeg kommer på gymnasiet:)


Svar #3
13. januar 2009 af misterkylle (Slettet)

ja, og det gør jeg vel ved at differentiere den for derefter at sætte en aflede lig med 0.

hvis jeg gør det for jeg: 2*(cos(q))^(2) - sin(q) - 1=0..

og så er jeg jo ikke kommet så meget videre


Svar #4
13. januar 2009 af misterkylle (Slettet)

# 2. du kan ikke bilde mig ind, at du både nåede at lære, at differentiere og at anvende sinus, cosinus og tanges på 1 dag.

Tror du misforstår hvad opgaven går ud på


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2009 af remiix (Slettet)

 Jo det kan du tro vi har, vi har lært en hel del, fra kl (08-15.00) men jeg siger heller ikke det hele, det er rigtig nemt, (synes jeg). jeg har en hel masse papirer om det, men du lægger du et højere nivea end mig;) .


Svar #6
13. januar 2009 af misterkylle (Slettet)

# 5. men du lægger du et højere niveau end mig..

du kan lige så godt spare dig. cosinus, sinus og tanges lærer man normalt som det frste i gym. det tager ca. 1 måneds tid. Differentialregning starter man først på i 2.g og det tager lidt længere tid at lærer. derfor kan du ikke bilde mig ind at du lærte både at differentiere og regne med cos, sin og tan på 4 moduler.


Svar #7
13. januar 2009 af misterkylle (Slettet)

mangler spørgsmålstegn efter end mig i første linje


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2009 af remiix (Slettet)

Differentialregnig, hvad det så end er, jeg har ikke sagt at jeg ved det ;s .. jeg ved dårlig nok hvad det er ? det dig som misfortår mig ;)


Svar #9
13. januar 2009 af misterkylle (Slettet)

du skrev bare at det var så nemt, at du lærte det på en dag i brobygning. men det er måske det at finde et toppunkt du omtaler der.. det plejer man egentlig også at lærer i 9.klasse


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. januar 2009 af remiix (Slettet)

vi fik en hel masser opgaver, de sagde det var gymnasie ting osv, alle kunne det, og de synes vi var rigtig gode osv.


Svar #11
13. januar 2009 af misterkylle (Slettet)

arr,, i fik ikke nogle opgaver hvor du skal det samme som jeg skal i denne opgave altså.

hvis det er så nemt, hvad er x^2+3x^3, differentieret så?

arrr


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. januar 2009 af remiix (Slettet)

jeg har sagt jeg ikke aner hvad difference eller hva det er betyder ;) .


Svar #13
13. januar 2009 af misterkylle (Slettet)

var der ikke nogen der evt, kunne hjælpe mig videre med opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. januar 2009 af Dynin (Slettet)

hvad var galt med hintet i #1? ... du er tæt på i #3 ... omskriv cos2 til sin2 så får du en andengradsligning i sin(Q)


Svar #15
13. januar 2009 af misterkylle (Slettet)

der var bestemt intet galt med hintet i #1. jeg fandt jo så også toppunktet som må være 2*(cos(q))^(2) - sin(q) - 1=0..

Men den ligning er der bare et utal af løsninger på. Jeg kan ikke helt se hvad det skulle hjælpe at omkrive til sin^2


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Det er en geometrisk figur ... Så vinklen Q ligger i et interval ikke? Begræns løsningerne til dette interval :-)


Skriv et svar til: Cos,sinus og optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.