Matematik

tangentplan

31. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)
hey det sidste i opg 5 på denne side:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/2004-8-4-uden.pdf?menuid=150560

forstår jeg ikke helt, altså det med tangentplan...er der nogen der har lyst til at fortælle mig hvad jeg skal gøre?

takker:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

en kugle kan have et tangentplan, ligesom en cirkel kan have en tangent.
Man ser nu bare på det i rummet i stedet for i planen.
går ud fra du godt kan svare på spm1
du vil kunne vise at plan a er tangentplan til kuglen, hvis afstanden mellem a og kuglens centrum lige netop er kuglens radius

Svar #2
31. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

a?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

a = alfa, som i ALFA plan

Svar #4
31. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

nåh ok tak:)

hvad med opg 8?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

opg 8.
1)indsæt x og y i ligningen
2)Hint, du ved linien gennem centrum og P er vinkelret på tangenten i P.

Svar #6
31. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok takker:)
i behøver ikke at svare hvis I forståeligt nok ikke gider men jeg øver mig bare til prøven i morgen og har brug for bedst mulige hint:)

så hvis I gad at kigge på opg 9 så ville det være lækkert:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

opg. 9. for at f har en grænseværdi i x=-3, skal grænseværdien for både højre og venstre være den samme.

Svar #8
31. oktober 2004 af kyllerylle (Slettet)

hm det forstår jeg desværre ikke:S

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

funktionen skal nærme sig den samme værdi fra både højre og venstre når x går mod -3,
du kan se hvad f går mod fra venstre, i det der gælder
x-3 for x
her går f mod -6 for x mod -3
der skal så gælde, at
ax^2 -4 skal gå mod -6 for x mod -3

a bliver da,
a(-3)^2 - 4 = -6

Skriv et svar til: tangentplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.