Matematik

Hjælp sæges

14. januar 2009 af Monique1988 (Slettet)

I året 2003 blev der konstateret 1222 tilfælde af modermærkekræft i Danmark. I de følgende år voksede antallet af konstaterede tilfælde med 5,5% om året.

I hvilket år vil antallet af konstaterede tilfælde af modermærkekræft være 2100, hvis udviklingen fortsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af mathon

                                                 y = 1220*1,055x

når
y er antal konstaterede tilfælde
x er antal år efter 2003

2100 = 1220*1,055x

hvoraf x kan isoleres......


Svar #2
14. januar 2009 af Monique1988 (Slettet)

Forstår det stadig ikke, evt. det kan udbybes lidt nærmere?


Svar #3
14. januar 2009 af Monique1988 (Slettet)

Forstår bare ikke hvor tallet 1220 kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#3 Jeg er sikker på at Mathon mener 1222 :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2009 af mathon

tastfejl:

y = 1220*1,055  →   y = 1222*1,055x


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2009 af mathon

2100 = 1222*1,055x

(2100/1222) = 1,055x

log(2100/1222) = log(1,055x)

log(2100/1222) = log(1,055)*x

x = log(2100/1222)/log(1,055)


Svar #7
14. januar 2009 af Monique1988 (Slettet)

I hvilket år vil antallet af konstaterede tilfælde af modermærkekræft være 2100, hvis udviklingen fortsætter?

Det du da ikke hvis du bare skriver y = 1222*1,055x

Eller er det bare mig der ikke helt har forstået det?


Svar #8
14. januar 2009 af Monique1988 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, nu har jeg forstået det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

mathon skrev ikke y = 1222*1,055x men y = 1222*1,055x . Hvis du sætter x=0, så får du

y(0) =1222*1.0550 = 1222, som jo er begyndelsesværdien. Husk et tal i 0'te er lig 1
 


Skriv et svar til: Hjælp sæges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.