Fysik
Bølgelære, opg.
01. november 2004 af
maxx (Slettet)
Hej...
Jeg er lidt i tvivl om følgende opgave:
Ved A og B er to ens højttalere anbragt. Højttalerne er forbundet til samme tonegenerator; de udsendte lydbølger vil derfor være i fase. I punktet P-nul høres tonen kraftigt. Flytter iagttageren sig til punktet P1 falder lydstyrken til et minimum. Tonegeneratorens frekvens = 1000Hz. Mellem A og B er der 0,60 m (delt i 2). mellem P-nul og p1 er der 0,30m. mellem p-nul og AB er der 1,00m
Beregn lydens hastighed i luft.
Er det så: v = lampda x frekvens = 1000 Hz x 0,30m???
Jeg er lidt i tvivl om følgende opgave:
Ved A og B er to ens højttalere anbragt. Højttalerne er forbundet til samme tonegenerator; de udsendte lydbølger vil derfor være i fase. I punktet P-nul høres tonen kraftigt. Flytter iagttageren sig til punktet P1 falder lydstyrken til et minimum. Tonegeneratorens frekvens = 1000Hz. Mellem A og B er der 0,60 m (delt i 2). mellem P-nul og p1 er der 0,30m. mellem p-nul og AB er der 1,00m
Beregn lydens hastighed i luft.
Er det så: v = lampda x frekvens = 1000 Hz x 0,30m???
Skriv et svar til: Bølgelære, opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
