Fysik

Fotoner pr. sekund

15. januar 2009 af Kennedb (Slettet)

Har jeg løst denne opgave korrekt?

Hvis ja, hvorfor passer det så?

Hvis, hvad gør jeg forkert?

Opgaven: En He-Ne laser lyser med en effekt på 1 mW. Laser fotonernes energi er 3,14*10^-19 J = 1,96 eV. Hvor mange fotoner udsender laseren pr. sek.?

Kan det passe at hvis man tager Watt eller J/s og dividere med fotonernes energi at man så får hvor mange fotoner der udsendes pr. sek?

Altså: 0,001 W / 3,14*10^-19 J = 3,18471*10^15 fotoner pr. sekund.

Efter min fasitliste burde det være korrekt. Men kan ikke helt se hvorfor og det ville da være en god ting at vide, hvis man nu engang blev spurgt!

Men er det ikke noget med W=J/s     (J/s)/J = 1/s

Please hjælp.

Mvh. Kenneth


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det er ike helt korrekt. Du ved at effekten er 1 mW. Så på 1 s udsender laseren Esamlet=P*t=1mW*1s=1mJ.

Da du ved hvor stor en energi hver enkel foton har, må der gælde følgende:

Esamlet=N*Efoton <=> N=Esamlet/Efoton

Svaret bliver det samme, men her passer enhederne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2017 af Zombie150xx (Slettet)

I grunden for et fremragende spørgsmål.Prøv at alternative kilder på internet-tet. Fotoner har efter mening både en eller flere masser og elektriske laninger, der ikke er undersøgt tilstrækkeligt. Jeg mener,at universiterne har det problem, at fysikken samlede ender i relativitetsteorien, som ingen forstår. En revision af atommodellen vil blive en historisk begivenhed. Den fotoelektriske effekt sker fordi fotoner ved c med iertisk masse rammer en overflade med elekronladning,der er negativ, og det fotonernes ladning efter mening også. Fra Maxwell er opstået en fejl lys opfattes som transversalbølget hvilket har været forsøgt bevist eksperimentielt i nogle forsøg i sattelitter, hvor man isolerede forhold forsøge udslukke modsat rettede tranversalbølger, hvilket et teoretisk problem. Dette er penge ud af vinduet.
Damsgaard's teorem om atom-modellen 1/2mc^2=q(phot)*a*t*c*(m(phot)/q(2e).

Skriv et svar til: Fotoner pr. sekund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.