Matematik

Forskrift for F(X) - Hjælp?

15. januar 2009 af Sevaky (Slettet)

I en model betegner O(x) (målt i kr.) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed som virksomheden kan sælge samtlige x-enheder for, betegnes a(x) (målt i kr.). I modellen antages det at: O(x)=0,0024*x^2+10^6 og a(x)=-0,008x+1300.

I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved:                       F(x)=x*a(x)-O(x)

a) Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig.

Kan simpelthen ikke finde ud af at komme igang ..

Nogen der kan hjælpe .. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af Isomorphician

Indsæt værdierne og reducer:

F(x) = x(-0,008x + 1300) - (0,0024x2 + 106)

Når du har reduceret, differentierer du F(x) og sætter F'(x) = 0 for at finde ekstrema.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2009 af JudasIscariot (Slettet)

Du indsætter jo bare funktionsforeskrifterne:

x*(-0,008x+1300)-(0,0024*x^2+10^6)=-0,008x^2+1300x-0,0024x^2+10^6=0,0016x^2+1300x+1.000.000

F(x)=0,0016x^2+1300x+1.000.000


Skriv et svar til: Forskrift for F(X) - Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.