Fysik

Fysik-spørgsmål radioaktivitet

16. januar 2009 af Ida22 (Slettet)

hej den sidste  "under" opgave i denne opgave volder mig lidt problemer.

der er tale om den radioaktive isotop 31^Silicium.

Bestrålingen med neutroner varer 20 timer. Under bestrålingen dannes der hvert sekund det samme antal 31Si-kerner. Lige før bestrålingen ophører, henfalder der hvert sekund lige så mange 31Si-kerner som der dannes. Prøven indeholder 590g silicium.

c) Beregn, hvor stor en procentdel af prøvens siliciumatomer, der blev omdannet til fosfor atomer på grund af bestrålingen og de efterfølgende henfald beta-henfald.?

Håber der er nogen der kan hjælpe mig så jeg kan få afleveret opgavesættet:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Vi kan starte med at konstatere, at henfaldet er ligefrem proportionalt med tiden, det kan udtrykkes på denne måde: d(N(t))/dt = -k*t, N(0) = 590 gram. Løs differentialligningen. k er en positiv konstant og minustegnet hidrører fra, at der bliver stedse mindre af stoffet. Så dN/N = -k*t <=> N(t) = -½kt2+590


Skriv et svar til: Fysik-spørgsmål radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.