Matematik

MAT HJÆLP

17. januar 2009 af LineOp (Slettet)

Hej alle søde mennesker der ude

kan i ikke prøve og kigge på disse matematik opgaver? om det erregnet rigtigt?

og der nogle opgaver som jeg ikke kan finde ud af? vil i være søde og hjælpe mig

Mange tak :)

MVH DEN SØDE PIGE

opagve 1   en terningformet kasse måler 6 cm på hver led. Beregn terningens rumfang og samlede overflade.

RUMFANG:     6*6*6= 216

OVERFLADE:      6*6*2= 72

opave 2    En beholder måler 17,4 * 18,2 * 22,9 dm

a) beregn beholderen samlede overflade.

RUMFANG:

17,4 * 18,2 * 2= 633,36

17,4* 22,9 * 2 = 796,92

22,9 * 18,2 * 2= 833,56

b) hvor mange liter kan der være i beholderen?

KAN IKKE FINDE UD AF DET??

opgave 3    En cylinderformet dåse har radius 4 cm og højden 8 cm

a) Beregn dåsens rumfang.

4² * π * 2= 100,53

8 * 8 * π = 201,06

100,53 + 201,06 = 301,59

b) Hvor meget metal skal der bruges til en dåse?

2 * π  * 2,5 * 8 = 125,63

π  * 2,5² = 19,634

19,634 * 2 = 39,268

125,63 + 39,268 = 164,898

c) Hvor mange dåser kan der fremstilles af en metalplade på 122*244 cm?

KAN IKKE FINDE UD AF DET?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

ad opgave 1) hvordan finder du overfladen til 6*6*2???? En sides areal er ganske rigtig 6*6 .... men hvormange sider er der?


Svar #2
17. januar 2009 af LineOp (Slettet)

det må være 3 sider


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

ad opgave 2 a) Hvorfor skriver du rumfang? Du beregner arealet af kassen sider korrekt, men mangler at ligge dem sammen til at besvare spørgsmålet

ad b) Regn rumfanget som du gjorde i opgave 1 ... resultatet bliver i dm3 ... hvormange liter går der på en dm3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#2 i en terning er der vel 6 sider?


Svar #5
17. januar 2009 af LineOp (Slettet)

ja jeg har skrevet det forkert ups

i opg 2 a skal jeg bare ligge resultaterne sammen?

ja selvf er der 6 sider :)  heheh


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

ad opgave 3a) Rumfang = π*r2*h=π*42*8=..............

ad b) er dåsen med eller uden låg?


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#5 ja ... du bliver bedt om det samlede areal


Svar #8
17. januar 2009 af LineOp (Slettet)

#6

opg 3 b

der står ikke noget om det? :S jeg tror det er uden låg


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Så bruger du bare formlen for overfladen af en cylinder 2*π*r*h= ....

og så er c jo lige til ikk ?


Svar #10
17. januar 2009 af LineOp (Slettet)

#9

3 b er det såen jeg skal regne?

2 * π * 2 * 8=


Svar #11
17. januar 2009 af LineOp (Slettet)

#9

i 3 c jeg tror jeg skal 122*244

ved ikke hvad jeg skal efter?


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Er radius ikke 4?


Brugbart svar (1)

Svar #13
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#11 når du har fundet cylinderens areal så dividerer du det op i pladens areal ... er ikke klar over om i skal tage højde for om dette rent faktisk lade sig gøre, men det antager vi her :-)


Svar #14
17. januar 2009 af LineOp (Slettet)

#12

ej ja radius er 4...hvad er jeg igang i hehehhe


Svar #15
17. januar 2009 af LineOp (Slettet)

#13

mener du ikke når jeg har ´fundet rumfangen af cylinderen så skal jeg dividerer det op i pladens areal som er 122 * 244?


Brugbart svar (1)

Svar #16
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Nej det giver ingen mening ... rumfang og areal er vidt forskellige begreber ... rumfang er  3D og areal er 2D ikk


Svar #17
17. januar 2009 af LineOp (Slettet)

hvordan skal jeg så gøre det? :S


Brugbart svar (1)

Svar #18
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

122 * 244 / (areal cylinder) = .............


Svar #19
17. januar 2009 af LineOp (Slettet)

#18

ja jeg kender metalpladens areal men hvordan finder jeg arealet af en cylinder?

er det ikke højde gange med overflade?


Brugbart svar (1)

Svar #20
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

se #9


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.