Matematik

Haster meget!!!

19. januar 2009 af Ninipigen (Slettet)

I perioden 1980-2000 kan antallet af patienter under opsyn beskrives ved modellen:

f(t) = 297 * 1,0679^t

Gør rede for hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i antallet af patienter under opsyn i perioden 1980 - 2000


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Hvad står t for?

Der var 297 patienter under opsyn når t=0 og antallet vokser med 6,79 % (om året?)


Svar #2
19. januar 2009 af Ninipigen (Slettet)

t står for 10.55, men det er irrellevant i denne opgave, da det kun er konstanterne man skal redegøre for


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Nix, t står for antal år efter?


Svar #4
19. januar 2009 af Ninipigen (Slettet)

ja, 10 år efter 1980


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2009 af NejTilSvampe

 altså 297*1,0679 kan du jo gange sammen til et tal så du har én koefficient. forstår ik helt hvorfor den er skrevet op sådan der. Men så kan du vel bare sige at det er dens stigningstal??


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2009 af Parakka (Slettet)

t er antal år siden 1980

f er antal patienter i et givent år

297 er antal patienter i 1980

1,0679 er lig 6,79%. patienttallet stiger altså 6,79% hvert år

hvis vi vil kende antal patienter i 1990, siger vi f=297*1,0679^10=572,8


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

#5 Du spiser for mange svampe:)

Det er en eksponentielt voksende funktion.

#4 Er t antal år efter 1980?


Svar #8
19. januar 2009 af Ninipigen (Slettet)

jep det er det - lyser ret rigtigt hvad #6 skriver


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Ja, det passer i perioden 1980-2000


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2009 af Parakka (Slettet)

Tak
Håber du kan bruge det til noget


Svar #11
19. januar 2009 af Ninipigen (Slettet)

mange tak!


Skriv et svar til: Haster meget!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.