Matematik

Hjælp til trekant

20. januar 2009 af kim19 (Slettet)

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gang så lang som siden AB

a) Bestem trekantens vinkler ?

det oplyses af længden af højden fra B er 5

Hvordan laves denne opgave, jeg kan slet ikke finde ud af det. Håber en kan hjælpe. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Du kan bruge cosinus relationen, og du ved der er følgende forhold:

|BC| = 2|AB|

|AC| = 1/2|AB|

Dvs. du kan substituere |BC| og |AC| væk i din relation, og få:

Cos(A) = [ (2|AB|)^2 +(½|AB|)^2 - (|AB|)^2 ] / [ 2 * (2|AB|)*(½|AB|) ]


Svar #2
20. januar 2009 af kim19 (Slettet)

Det forstår jeg ikke, jeg ved ikke hvor lange de er.

kan du vise det lidt mere ? Men tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Du behøver ikke vide hvor lange de er.

Hvis du regner på udtrykket, finder du, at siden |AB| går ud, og tilbage har du kun tal.


Svar #4
20. januar 2009 af kim19 (Slettet)

jeg skal vel vide hvor lang AB er for at få et resultat som giver et tal


Svar #5
20. januar 2009 af kim19 (Slettet)

Så jeg skal bare regne på denne og lave kvadratsætningerne osv?

Cos(A) = [ (2|AB|)^2 +(½|AB|)^2 - (|AB|)^2 ] / [ 2 * (2|AB|)*(½|AB|) ]


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Gang paranteserne ud, og reducer, så burde det give mening.


Svar #7
20. januar 2009 af kim19 (Slettet)

Lidt pinligt det giver ingen mening for mig, må gøre noget helt galt.

Kan du evt. vise mig hvordan det gøres. På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2009 af djharsk (Slettet)

For den jeg skrev op:

[ 4|AB|² + 1/4|AB|² - |AB|² ] / 2|AB|²

Reducerer du, får du:

13/4|AB|² / 2|AB|²

Yderligere:

(13/4)/2 = cos(A)


Svar #9
20. januar 2009 af kim19 (Slettet)

skal jeg slet ikke bruge oplysningen jeg får med af højden fra B er 5. så Cos(A)=3,25 hvad gør jeg så for at regne vinklerne ud?

eller er vinkel A bare 3,25 og det er svaret?


Svar #10
20. januar 2009 af kim19 (Slettet)

er det ikke siden A jeg har regnet ud, er lidt forvirret.


Skriv et svar til: Hjælp til trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.