Fysik

energiforbruget.

21. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Jeg har lidt problemer med denne opgave, håber nogen vil hjælpe. Opgaven lyder:

Ved afbrændig af 1 ton kul i et kraftværk omsættes ca. 29 GJ:

1. Hvor meget kul (i fx ton) skulle der afbrændes for at dække Danmarks samlede energiforbrug?

Kullene fragtes normalt til Danmark i fragtskibe, hvorefter de fordeles til kraftværkerne på særlige kulpramme, som hver kan laste 10.000 ton:

2. Hvor mange ture skal der foretages med kulprammene for at flytte Danmarks årlige kulbehov?

Kuls densitet er 2,3*10^3 kg/m^3:

3. Hvor mefet fylder kullene?

Kullene tænkes opbevaret i cylinderformet kulsilo, hvis indre ramme er 8,0m:

4. Hvor høj skal siloen være for at rumme alle kullene?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af mathon

...du mangler at oplyse Danmarks samlede energiforbrug?


Svar #2
21. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Det får vi ikke oplyst noget om.. men i mine papir står der at det i 1998 var 6,42*10^17 = 642PJ


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2009 af mathon

se
http://www.oliebranchen.dk/Statistik%20og%20tal/Energiforbrug/Energiforbrug%20DK.aspx


Svar #4
21. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Jeg kan ikke rigtigt læse ud fra det hvad Dks samlede energiforbrug er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2009 af mathon

Danmarks samlede energiforbrug: 800 PJ

kilde:
http://oil-forum.dk/Milj%C3%B8%20og%20Arbejdsmilj%C3%B8/Klimasp%C3%B8rgsm%C3%A5let/DanmarksEnergiforbrug.aspx


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2009 af mathon

1.
hypotetisk kulmængde = (800*1015 J)/(29*109 J/ton) =  27,6 *106 ton = 27,6 mio. ton


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2009 af mathon

antal ture = 2*(27,6 *106 ton)/(104 ton/tur) = 5520 ture      (frem og tilbage)


Svar #8
21. januar 2009 af sdelight (Slettet)

 #6 og #7: hvor får du 10^15, 10^9, 10^6 og 10^4 fra?

og hvilke formler har du regnet ud fra?


Svar #9
21. januar 2009 af sdelight (Slettet)

 Kunne virkelig godt bruge et svar?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. januar 2009 af mathon

præfix'et P betyder *1015

præfix'et G betyder *109


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. januar 2009 af mathon

...til beregning af kullenes volumen:                                                 

                                                           V = m/ρ


Svar #12
22. januar 2009 af sdelight (Slettet)

 Jeg er ikke sikker på at jeg er helt med.. Altså de beregninger du har lavet i 6 og 7, er det bare eksempler, eller er det de rigtige besvarelser på opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. januar 2009 af mathon

...besvarelser


Svar #14
22. januar 2009 af sdelight (Slettet)

eller er det bare nogen tilfældige tal du har brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. januar 2009 af mathon

...de nøjagtige tal...


Svar #16
25. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Okay, så det vil sige, at #6 og #7 er svaret på spørgsmål 1 og 2?:-)


Svar #17
25. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Kunne godt bruge noget hjælp med spørgsmål 3?


Brugbart svar (0)

Svar #18
26. januar 2009 af mathon

3)
V = m/ρ

V = (27,6*106 ton)/(2,3 ton/m3) = 1,2*107 m3 = 12 mio. m3

4)
(π/4)*h*d2 = V

h = 4V/(π*d2) = 4*(1,2*107 m3)/(π*(8,0 m)2) = 2,387*105 m ≈ 239 km


Svar #19
26. januar 2009 af sdelight (Slettet)

tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: energiforbruget.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.