Matematik

hjælp

21. januar 2009 af tennis (Slettet)

Ved beregning af erstatningsprisen for en cykel regner forsikringsselskaberne med, at den aftager med 10 % om året.
Hvor stor en erstatning får man for en cykel, der kostede 4785 kr som ny, hvis cyklen er 6 år gammel?
 

sådan ville jeg gøre det:

K6=4785 * (1-0,1)6 = 2542,95

eller er det 4785*(1-0,1)10= 1668

min lære siger at jeg skal opløfte med 10, men jeg har også fået forklaret at man skal det med 6

Gerne med forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Du har ret. Du skal opløfte til antal år.


Svar #2
21. januar 2009 af tennis (Slettet)

okay tak


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.