Matematik

differentialregning

21. januar 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg er gået lidt i stå med denne opgave.

Bestem en ligning for tangenten til grafen i f i (xo,f(xo))

f(x)=(√x)+2x-3, xo=1

f(1)=(√x)+2*1-3=1+2-3=0

Funktionen differencieres:

f'(xo)=a=2-((1)/2*√x)

f(1)= 2 - ((1/2)*√1) = 2 - ((1/2)*1^^(-1/2)) = 2 - ((1/2)*(1/√1)) = 2 - (1/2) = 1,50

Men jeg kan allerede u se at jeg har gjort noget forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af mathon

f '(x) = 1/(2√(x)) + 2

f '(1) = 1/(2√(1)) + 2 = (1/2) + (4/2) = (5/2)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.