Matematik

Bestemmelse af forskrift - haster meget

22. januar 2009 af naginea (Slettet)

Forstår slet ikke hvad jeg skal gøre i denne opgave? Håber der er nogen der kan hjælpe hurtigst muligt..

En virksomhed fremstiller en vare. I en model er omkostningerne O(x) ved fremstillingen af x varer (målt i tusinder) pr. uge givet ved

O(x)=0,04x^3-0,5x^2+7,5, 1<x<15


Ved produktion af x varer(målt i tusinder) pr. uge kan alle de producerede varer sælges for beløbet p(x), hvor
p(x)=8-0,4x, 1<x<15


Fortjenesten F(x) ved produktion af x varer(målt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger bestemt ved

F(x)=p(x)*x-O(x), 1<x<15

Den mønthed, som O(x),p(x) og F(x) er målt i, er underordnet i denne forbindelse.

a) Bestem en forskrift for F(x), og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2009 af Isomorphician

Indsæt værdierne du har givet i opgaven i F(x) og reducer.

Find derefter F'(x) og sæt F'(x) = 0 for at finde ekstremumspunkter.


Svar #2
22. januar 2009 af naginea (Slettet)

Så når jeg har fundet ud af hvad x er sætter jeg det bare ind i O(x) og p(x) og så har jeg forskriften eller hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2009 af Isomorphician

F(x) = p(x)*x - O(x) <=>

F(x) = (8- 0,4x)*x - (0,04x3 - 0,5x2 + 7,5), som reduceres.


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift - haster meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.