Matematik

Den afledede af 2/x^3

23. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Sidder i en lidt pinlig situation :-S. Kan simpelthen ikke huske hvordan man finder den afledede af en brøk, som f.eks.:

f(x)=2/x3

En der lige kan genopfriske min hukommelse??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Skriv den om til 2*x-3 Så bliver det måske nemmere ;)


Svar #2
23. januar 2009 af Biochem (Slettet)

-3·2·x=-6x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2009 af mathon

2*(-3)*x-3-1


Svar #4
23. januar 2009 af Biochem (Slettet)

#3

Tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2009 af mathon

...eller differentieret

som sammensat funktion

f '(x) = 2*(-1/(x3)2) *(x3)' = -2/x6*(3x2) = -6/x4


Skriv et svar til: Den afledede af 2/x^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.