Matematik

En funktion bestem a og b

23. januar 2009 af isabellap (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x) = bx + ax2  Det oplyses at f(2) = 4 og f(4) = 64

Bestem a og b?

mvh :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Du har:

f(x)=bx + ax2

Samt:

f(2)=4, hvilket medfører:

f(2)=4=b*2+a*22 (1)

og

f(4)=64, hvilket medfører:

f(4)=64=b*4+a*42 (2)

Løs dette ligningssystem og herved kendes konstanterne a og b. (lige store koefficienters metode ville være den oplagte vej at gå)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2009 af mathon

med beregningskontrollen

solve(4=b*2+a*22 and 64=b*4+a*42,{a,b})


Skriv et svar til: En funktion bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.