Matematik

Gennemsnitlig rente

23. januar 2009 af HA12345 (Slettet)

Renten er 4 % de første fire år, 6 % de næste otte år og 3 % de sidste otte år? Hvad er den gennemsnitlige rente?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den har jeg svaret på: 4,4%


Svar #2
23. januar 2009 af HA12345 (Slettet)

Jeg ved ikke hvad du taler om. Hvilket indlæg fremgår det af?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Helt nøjagtigt 4,378%, hvis der tilskrives rente hvert år.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nå, så er det en anden, der har spurgt mig om det samme. Fremgangsmåden er, at du først regner ud, hvor meget formuen er steget til efter 4 år, lad os sige, at indskuddet er 100 kroner. Den kapital kalder vi S1 Så tager du de S1 kroner og lader dem stå til 6% i otte år, det giver S1*1.082 = S2 De S2 kroner bliver nu forrentet til 3% i otte år, så ∑S=S2*1.038. Så finder du, hvad det bliver og sætter det ind i formlen

∑S=(1+r/100)20 og til sidst finder du r af den ligning, og hvis jeg har regnet rigtigt, så bliver det 4,378% i gennemsnitlig rente.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2009 af freak_haha (Slettet)

du skal bruge en speciel formel

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2009 af Dynin (Slettet)

... det er bare at regne


 


Svar #7
23. januar 2009 af HA12345 (Slettet)

Hvad er det for en speciel formel.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Er væksten resultatet af fremskrivninger med raterne r1, ... , rn er den samlede fremskrivningsfaktor
(1 + r)n = (1 + r1) · (1 + r2) · ... · (1 + rn)


Svar #9
23. januar 2009 af HA12345 (Slettet)

Okay. Tak.


Skriv et svar til: Gennemsnitlig rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.