Matematik
logaritmisk andengradsulighed HJÆLP!
02. november 2004 af
Mikziel (Slettet)
Jeg håber at nogen kan hjælpe mig her, jeg er lost. jeg skal løse denne uligheds ting:
ln^2(x)-ln(x)-6
Jeg har prøvet mig frem, men kan ikke få det til noget fornuftigt. Håber nogen kan hjælpe
ln^2(x)-ln(x)-6
Jeg har prøvet mig frem, men kan ikke få det til noget fornuftigt. Håber nogen kan hjælpe
Svar #1
02. november 2004 af Lurch (Slettet)
sæt t=ln(x), og find røddernre i din andengrads ligning.
du kan derefter finde ud af hvad x er, da du ved x=e^t, husk at ln kun er defineret for x>0
lav derefter en fortegnanalyse for at se hvornår funktionen opfylder uligheden
du kan derefter finde ud af hvad x er, da du ved x=e^t, husk at ln kun er defineret for x>0
lav derefter en fortegnanalyse for at se hvornår funktionen opfylder uligheden
Svar #2
02. november 2004 af Mikziel (Slettet)
ok mange tak!
det var det sidste stykke i en opgave til i morgen.
nu er natten reddet :)
tak tak tak
det var det sidste stykke i en opgave til i morgen.
nu er natten reddet :)
tak tak tak
Skriv et svar til: logaritmisk andengradsulighed HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
