Matematik

ensvinklet trekant

25. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

 er det en der kan hjælpe mig med at løse den opgave jeg har vedhæftet? 

Vedhæftet fil: Doc1.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

BC/3 = 6/4 <=> BC=9/2


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

 ja du skal føst finde størrelsesforholdet, dvs. hvor meget er A'C' større end AC? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2009 af Nicolai1991 (Slettet)

Ja det skulle jeg nok mene er muligt.

ABC og ABC er ensviklede, derfor gælder, at

a/a=b/b=c/c

Så sætter du de kendte tal ind, og ganger over kors

3/a=4/6 <=> 6*3 = 4a <=> a = 6*3/4 = 4,5


Svar #4
25. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

 og hvordan kommer man så frem til resultatet? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv at lægge den lille trekant inde i den store og bruge 1 centimeter som mål. Du kan næste tænke dig til, at den lille kan blive til den store, hvis du tager et lup og kigger på den. Du vil se, at siden BC/B'C' = AC/AC'. Du kan også finde andre forhold.


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

 6/4 så har du hvor mange gange større trekant A'B'C' er end ABC, hvilket er 1,5

Så ganger du bare 3 op med størrelsesforholdet og nu har du resultatet


Skriv et svar til: ensvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.