Matematik

Koordinatsæt til røringspunkt til tangent

25. januar 2009 af OoStefanieoO (Slettet)

Det er anden del af opgaven jeg har svært ved. Jeg ved, at a = 1/4, men jeg kan ikke huske hvordan jeg skal komme videre. På forhånd, mange tak.

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen f '(x) = 1/4


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. januar 2009 af mathon

f '(x) = -2x-3

f '(xo) = -2xo-3 = 1/4

xo-3 = -(1/8) = -(1/23) = -2-3

xo = -2

yo = f(-2) = (-2)-2 = ((-2)2)-1 = 4-1 = 1/4

tangentligning i (-2,(1/4)):
y - (1/4) = (1/4)(x+2)


Skriv et svar til: Koordinatsæt til røringspunkt til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.