Matematik
Differentialligning!
03. november 2004 af
klavs123 (Slettet)
Hej.
Min opgave lyder således: Bestem den løsning til differentialligningen, går gennem (x,y) når
dy/dx = (yx+2y)/x og (x,y) = (1,1)
Ved godt at jeg skal samle y'erne på den ene side og x'erne på den anden siden.Kan bare ikke finde ud af det. Ellers ved jeg godt hvad jeg skal gøre resten af opgave igennen.Håber du/De/I kan hjælpe med at gøre det og forklarer.
Hilsen Klavs
Min opgave lyder således: Bestem den løsning til differentialligningen, går gennem (x,y) når
dy/dx = (yx+2y)/x og (x,y) = (1,1)
Ved godt at jeg skal samle y'erne på den ene side og x'erne på den anden siden.Kan bare ikke finde ud af det. Ellers ved jeg godt hvad jeg skal gøre resten af opgave igennen.Håber du/De/I kan hjælpe med at gøre det og forklarer.
Hilsen Klavs
Svar #1
03. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
dy/dx = y + 2(y/x)
(du/dx)x + u = y + 2u
(du/dx)x + u = ux + 2u
(du/dx)x = ux + u
(du/dx)x = u(x + 1)
(du/dx)(1/u) = (x + 1)/x
(1/u)du = [(x+1)/x]dx
(du/dx)x + u = y + 2u
(du/dx)x + u = ux + 2u
(du/dx)x = ux + u
(du/dx)x = u(x + 1)
(du/dx)(1/u) = (x + 1)/x
(1/u)du = [(x+1)/x]dx
Skriv et svar til: Differentialligning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
