Matematik

Vinkelberegning

25. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg har regnet mig frem til alle tre sider:
a: 5
b: 3
c: 4

Trekanten er retvinklet (Vinkel C = 90grader)
Hvordan beregner jeg de to andre vinkler??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Du har navngivet siderne forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

a=3, b=4, c=5

eller

a=4, b=3, c=5

Når C er den rette vinkel, så er det self c, der er hypotenusen.

Se derefter om du kan finde en formel, der ser ca. sådan her ud i dine noter eller din formelsamling

sin(A)=a/c

eller

Cos(A)=b/c


Svar #3
25. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

Har lavet en grum fejl :)
siderne hedder

a: 2,6
b: 3
c: 4

Jeg kan godt indsætte tallene i sin/cos relationerne.. Men jeg får kun sygt små kommatal ud af det :/
Det passer jo ikke med størrelse på vinklerne.. Så der må være noget, jeg gør forkert


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Men så gør det jeg sagde i #2


Svar #5
25. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

Det er det jeg har gjort.. Men jeg kan ikke få et passende tal frem.. Jeg får tal som 0,002365


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

cos(A)=a/c

cos(A)=2,6/4

A=cos-1(2,6/4)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Virker det nu?

Ellers kan det være lommeregneren der er sat ti at regne i radianer.

Den skal stå til at egne i deg.


Svar #8
26. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

det virker :)
Tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Så lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. april 2011 af 2210mee (Slettet)

 har brug for hjælp hjææææææææælp miiiiiiiiiiiig


Skriv et svar til: Vinkelberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.