Almen studieforberedelse (AT)

AT10 - Emne: Korstogene - "at rejse"

25. januar 2009 af Curseman (Slettet)

Vi har nu vores sidste AT projekt, hvilket betyder, at den synopsis vi laver, skal medbringes til den afsluttende eksame som et "talepapir."

Emnet er "det at rejse", som først og fremmest skal forståes i en fysisk form, men må eftervis gerne arbejdes med, som en indre rejse.

Vi har fået tildelt et resourcerum, hvor jeg har fundet en vis interesse for Korstogene. Men jeg har svært ved at se, selvom jeg har læst alle de tekster der er derinde, hvordan jeg skal komme ind på det at rejse. En dannelsesrejse kunne være oplagt. F.eks, at de riddere, fodfolk osv. der tog ned til Orienten, rejste fordi de søgte frelse i "den hellige by," men jeg søger noget mere synligt eller noget mere fastgjort, hvor man kan se, at her kommer rejsens betydning virkelig i fokus.

Derfor søger jeg en idé til en problemformulering, hvor jeg kan sætte et fokus på "det at rejse" inden for "korstogene."


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af Occulta (Slettet)

I forhold til korstogene kunne det være interessant at undersøge de forskelligartede årsager / motiver (religiøse, politiske, økonomiske osv.), der lå bag og måske også konsekvenserne af disse rejser.


Svar #2
25. januar 2009 af Curseman (Slettet)

Det lyder ikke som en dårlig idé.

Men hvis jeg skal få enmet, "at rejse" op på et højere plan, syntes jeg, at jeg mangler et bestemt fokus at tage fat i.

Hvis jeg skal oprette en problemformulering, ang. årsagerne og konsekvenserne, hvordan skal jeg så rette det ind på det at rejse? Kan du måske skrive en form for et udkast til en problemformulering så jeg kan se hvad du præcis mener?

Jeg tænkte på en dannelsesrejse, men er kommet frem til, at jeg kan udelukke det, da jeg ikke kan, ud fra kilderne, finde eksempler på mennesker der danner sig igennem rejsen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2009 af Occulta (Slettet)

Førend man kan lave en problemformulering, skal man have sat sig en del bedre ind i emnet, end jeg har. Så jeg kan egentlig kun råde dig til at opsøge en masse information + kilder, så du kan få overblik over, hvilke problemstillinger korstogene indeholder.

Men jeg er ikke i tvivl om, at det vil være et rigtigt godt emne at tage fat i til årets opgave. Hvis ikke et korstog skulle være en rejse, hvad skulle så? :)


Brugbart svar (4)

Svar #4
26. januar 2009 af peter24 (Slettet)

Heej At-freak. Håber du kunne bruge mine informationer til at styrke din tro til kristendommen. Men samtidig blegne din tro på at Nikolaj Lie Kaas bliver den næste Thure Lindhart.

Den vanskeligste ting at forstå i denne verden, er indkomstskatten.

Det mystiske er det mest vidunderlige, vi kan opleve. Det er kilden til al ægte kunst og videnskab. Klik for at sende dette citat til en ven.

9 Kroner for at Stykke med Rejer! Det maa være af Picasso

Det jeg prøver at sige er at regler er til for at blive brudt.. Hvad jeg mener med det må du selv finde ud af. Ses Agnete.


Skriv et svar til: AT10 - Emne: Korstogene - "at rejse"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.