Matematik

Reducering

26. januar 2009 af 9200 (Slettet)

Jeg har

O(r) = 2 * pi * r * ((3/pi)*r^2) + r^2 * pi

Jeg kan se at det skal reduceres til (6/r)+pi*r^2 men hvordan argumenterer jeg for det.

pi går ud med pi, r går ud med et r fra r^2 og 2*3=6. Hvordan viser jeg det? Eller hvordan skriver jeg det op matematisk så min lærer kan se hvad jeg har lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af mathon

O(r) = 2 * π * r * ((3/π)*r2) + r2 * π = 6r3 + π*r2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2009 af ibibib (Slettet)

2·3 = 6

r2 / r = r

pi / pi =1


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.